Πώς να προγραμματίσετε εργασίες Cron στο cPanel σας

Η εργασία cron είναι μια εντολή Linux που εκτελείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτές οι «εργασίες» μπορούν να προγραμματιστούν μέσω της γραμμής εντολών, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε μέσω της του cPanel GUI. Σε αυτό το Tutorial, θα σας δείξουμε πώς να προγραμματίζετε εργασίες cron εύκολα και αποτελεσματικά.

Βήμα 1: Μεταβείτε στη σελίδα Cron Jobs στο cPanel

Το πρώτο βήμα είναι να συνδεθείτε στο cPanel και να μετακινηθείτε προς τα κάτω έως ότου βρείτε την ενότητα με την ένδειξη “Advanced” και στη συνέχεια επιλέξτε “Cron Jobs”.

Βήμα 2: Επιλέξτε Ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το χρονοδιάγραμμα

Έχετε την επιλογή στο cPanel να στέλνετε ένα e-mail όποτε εκτελείται αυτή η συγκεκριμένη εργασία cron. Μπορεί να είναι χρήσιμο εάν πρέπει να παρακολουθείτε ορισμένες εντολές που χρησιμοποιείτε. Στην ακόλουθη ενότητα, εισαγάγετε μια διεύθυνση e-mail εάν θέλετε.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα

Αυτό το αναπτυσσόμενο πλαίσιο σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα ορισμένα κοινά προγράμματα για την εργασία σας. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να το πετύχετε απλά επιλέγοντας μία από τις προεπιλεγμένες επιλογές. Εδώ, για παράδειγμα, επιλέγουμε να εκτελούμε την εντολή μία φορά την εβδομάδα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις:

Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο εξελιγμένο, ακολουθεί μια εξήγηση για το τι σημαίνουν τα πεδία. Όπως επισημαίνεται στα πλαίσια κειμένου, μπορείτε να εισαγάγετε τιμές για τα ακόλουθα:

1.Λεπτό – 00 έως 59
2.Ώρα – 0 έως 23
3.Ημέρα – 1 έως 31
4.Μήνας – 1 έως 12
5.Καθημερινή – 0 έως 6

Αυτές οι πέντε τιμές θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε κάθε είδους περίπλοκο πρόγραμμα που θέλετε. Κάθε ένα από αυτά τα πεδία παίρνει μια τιμή που ισχύει για αυτό. Για παράδειγμα, για να πάρουμε το “Weekday”, η τιμή “0” σημαίνει Κυριακή, “1” είναι Δευτέρα και ούτω καθεξής.

Η χρήση αστερίσκου ή αστεριού (*) στο πεδίο σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ποια είναι η τιμή. Η εργασία θα εκτελεστεί όταν η ημερομηνία και η ώρα στο διακομιστή ταιριάζει με όλες τις καθορισμένες τιμές. Οποιαδήποτε τιμή με αστέρι (*) θα αντιστοιχιστεί από προεπιλογή.

Στο παραπάνω παράδειγμα, θέλαμε η εργασία να εκτελείται μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, το μόνο πράγμα που έπρεπε να καθορίσουμε ήταν η καθημερινή – σε αυτήν την περίπτωση 0. Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι η εργασία εκτελείται μόνο μία φορά την Κυριακή και όχι κάθε λεπτό, επομένως καθορίζουμε επίσης το λεπτό και την ώρα. Συνολικά, “μία φορά την εβδομάδα” μπορεί να γραφτεί ως:

0 0 * * 0

Τώρα απλώς κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέας εργασίας Cron” αφού εισαγάγετε την εντολή και τελειώσατε! Έχετε δημιουργήσει με επιτυχία μια εργασία cron στο Linux!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σας ευχαριστούμε. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευ-Παρ 11:00-19:00