Πως να ρυθμίσετε τα Windows 7 για χρήση TLS 1.2

Το Transport Layer Security (TLS) συνεχίζει να βελτιώνετε και να κλείνει τις παλιές ευπάθειες ασφαλείας με κάθε νέα έκδοση, με το TLS 1.2 να είναι το τρέχον πρότυπο (και το TLS 1.3 να είναι η επόμενη έκδοση που θα υιοθετηθεί.)

Τα Windows 7 (ή πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν WinHTTP για SSL στα Windows 7) δεν μπορούν να κάνουν χρήση του TLS 1.1 ή το πιο σημαντικό, TLS 1.2.

Δεδομένου ότι τα Windows 7 δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το TLS 1.2, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν τα Windows 7 και το Outlook να μην μπορούν να ελέγξουν με ασφάλεια τα μηνύματά τους χρησιμοποιώντας TLS / SSL: παρά το σωστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε.

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για υπολογιστές με Windows 7 για χρήση του TLS 1.2: KB3140245. Αυτό αναφέρεται ως προαιρετική ενημέρωση μέσω του Windows Update ή μπορείτε να το κατεβάσετε από τον κατάλογο του Microsoft Update:

http://www.catalog.update.microsoft.com/search.aspx?q=kb3140245

Υπάρχει επίσης ένα πακέτο MSI που ορίζει τα TLS 1.1 και 1.2 ως τα προεπιλεγμένα ασφαλή πρωτόκολλα που πρέπει να εγκατασταθούν. Αυτό είναι διαθέσιμο στην ενότητα 4) Easy Fix (αν και υπάρχουν επίσης οδηγίες για τη μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου για προχωρημένους χρήστες.)

Φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά την εγκατάσταση και των δύο ενημερώσεων.

Υπάρχουν 2 διαθέσιμα script που θα εκτελέσουν αυτόματα τις ενέργειες που περιγράφει αυτό το άρθρο.

Κατεβάστε τα Script από εδώ

Από το Windows PowerShell εκτελέστε τα script από τον κατάλογο στον οποίο αποθηκεύσατε τα αρχεία, για παράδειγμα:

Set-ExecutionPolicy Bypass -Scope Process ; .\install-kb.ps1
Set-ExecutionPolicy Bypass -Scope Process ; .\tls-reg-edit.ps1

Φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά την εγκατάσταση και των δύο ενημερώσεων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Σας ευχαριστούμε. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευ-Παρ 11:00-19:00